AGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı Güngör Kutlama
30 Aralık 2017

“BU BİR TESADÜF DEĞİL TOPLUMSAL KALKINMANIN BİR SONUCUDUR”

AGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı Güngör

TÜBİTAK 2017 Ödülü aldı

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Bilgisayar Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağrı Güngör, 2017 yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü almasından dolayı “Kayseri her alanda başarısını artırıyor. Bu bir tesadüf değil toplumsal ve ekonomik kalkınmanın, bilime verilen önemin ve birlikte olmanın bir sonucudur. Sonuçta Kayseri bunu hep hak ediyor” dedi.

TÜBİTAK 2017 yılı Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödüllerine ilişkin değerlendirme çalışmaları sonucu Kayseri’ye TÜBİTAK 2017 ödülü kazandıran tek akademisyenin Doç. Dr. Çağrı Güngör olduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç,        Doç. Dr. Çağrı Güngör’e ödülü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini söyledi.

Kayseri’ye bir yüzyıllar önce 'Makar-ı ulema' şehri denildiğini bugün de bu unvanını koruduğunu ve yine bilimin ve irfanın merkezi olduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilimizde görev yapan bilim insanların başarısı tüm şehri etkilediğini ve her başarı gibi topuma ve şehre olumlu mesajlar verdiğini kaydetti.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, şahsı ve hemşerileri adına kutladığını ve başarılı çalışmalarının devamını sözlerine ekledi.