Başkan Büyükkılıç Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun
9 Ocak 2018

212 sayılı yasa ve basın özgürlüğü...

10 Ocak Çalışan Gazeteciler

Gününüz kutlu olsun

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Medya çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını söyledi.

Basının, haber alma özgürlüğünün en etkili araç olduğunu, kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlendiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bilgilendirici, bilinçlendirici, aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde etkin bir rol oynadığını kaydetti.

2017 yılında vefat eden Gazeteci Ahmet Mülayim ile Gazeteci Ali Ceran’ı rahmet ile andıklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, haber aktarma işinin bir kamu görevi olduğunu vurgulayarak, geçimini gazetecilik ile sağlayan basın mensuplarının "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladığını sözlerine ekledi.