MEZARLIKLARDA TEMİZLİK VE BAKIM ÇALIŞMASI TAMAM

MEZARLIKLARDA TEMİZLİK VE

BAKIM ÇALIŞMASI TAMAM

26 mezarlık da genel temizlik çalışması

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan 7 ayrı bölgedeki toplam 30 mezarlıkta bayram öncesi temizlik ile bakım çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Otlardan temizleniyor…

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alıp bakım ve onarım ile her türlü ihtiyacının karşılandığı bölge mezarlıklarında öncelikle ilkbahar aylarında otların temizlendiğini ve ağaçlar ile diğer bitki türlerine bakım yapıldığını hatırlatan Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç“5747 sayılı Kanun gereğince Melikgazi Belediyesine bağlanan bölgelerde toplam 30 adet mezarlık bulunmaktadır. Kıranardı, Hisarcık, Gürpınar, Turan, Mimarsinan, Bürüngüz ve Gesi bölgelerinde yer alan bu mezarlıkların, Melikgazi Belediyesince bakım ve onarımı yapılmaktadır. Bu alanlarda öncelikle Fen İşleri Müdürlüğünce mezarlık girişlerinden başlayan ve ara yollar ile genel bakımı yapıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğünün yaptığı çalışma ile de otlardan temizlendi. İlkbahar aylarında başlayan bakım çalışması düzenli olarak yerine getirilmektedir. Özellikle bayram öncesi temizlik ve genel bakım yapıldı. Vatandaşların rahatlıkla mezarlık ziyaretlerini yerine getirebileceklerdir “ dedi.

Mezarlıkların bakım, onarım ve temizlik için ekipler oluşturuldu

Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, Mezarlıkların bakım, onarım ve çevre düzenlemesi için ekipler oluşturulduğunu ağaçların sulanması için sulama tesisatları döşendiği, yürüyüş yollarının baskı asfalt yapıldığını ve otların temizlendiğini sözlerine ekledi.