Temizlik İşçilerine Kışlık Kıyafet
4 Aralık 2017

Önce işçi sağlığı ve iş güvenliği

TEMİZLİK VE PARK BAHÇELER DE ÇALIŞANLARA

KIŞLIK GİYİM VE SAĞLIK MALZEMESİ

Çalışanlarımızın sağlıklarına büyük önem  veriyoruz…

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Çevre ve Temizlik işleri biriminde çalışan işçilerin sağlıklarına büyük önem verdiklerini ve mevsimine göre iş elbisesi ile sağlık malzemelerini satın alarak dağıtımın yapıldığını söyledi.

İş Elbisesi, Kaban, Ayakkabı, Eldiven, Ağız Maskesi

Belediye Çevre ve Temizlik birimlerinde çalışan personele her yıl iş elbisesikaban, mont, ayakkabı, şapka, pantolon, eldiven, ağız maskesi, baret gibi malzemelerin alındığını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, bu birimlerde çalışanların belli aralıklarla kan örneklerinin alınarak, analizinin yapıldığını ve sürekli sağlık kontrolünden de geçirildiğini kaydetti.

Kayserililerin her sabah temiz bir çevrede güne başlattıklarını çünkü bu temizliğin gerçekleştirilmesinde 435 temizlik işçisinin akşam 22.00 ile sabah 06.00 arası genel temizlik yaptıklarını hatırlatan Başkan Dr.Memduh Büyükkılı砓Temizlik çalışmasının daha etkin, verimli ve koordineli yapılabilmesi için şehri doğu ve batı kısımları olmak üzere iki bölüme ayırdık. İki ayrı şirkete temizlik işini ihale ettik. Böylece planlama daha dar alanda yapılarak işin verimliliği artmaktadır. 320 işçi ve 115 şoför ve operatör olmak üzere 435 çalışana kışlık elbise ve sağlık malzemesi olmak üzere dağıttık” dedi.

Kan örnekleri alınarak analizi yapılıyor

Temizlik işlerinde çalışanların koruma amaçlı gerekli aşılarının da yapıldığını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, gerek belediyenin kadrolu gerek ise özelleştirme ile özel şirkette çalışan tüm işçilerin önümüzdeki günlerde Hepatit (B) aşısının yaptırılacağını sözlerine ekledi.